Select Page

Http://www.maona.sI

Mar 18, 2017 @ 8:00 am  —  Mar 18, 2017 @ 10:00pm

Datum odhoda: 18. 03. 2017
Cena: 95.00€
BENETKE – PARSONS DANCE-DANCE COMPANY- Balet v Teatru Malibran

Sobota, 18. marec 2017

Atletika, akrobacije, poezija: to je plesna skupina Parsons Dance, ki sta jo 1985 v New Yorku ustanovila koreograf David Parsons in mojster osvetljave Howell Binkley. Po več kot tridesetih letih aktivnega delovanja je skupina presegla okvire ZDA in postali so ena najbolj prepoznavnih plesnih skupin tudi drugod po svetu. Vodilne formacije in kreacije sodobnega in postmodernega plesa združujejo ekspresivnost, čustvenost telesa z elementi zgodbe, dramaturški vložki pa na koncu očarajo vsakega, še tako zahtevnega gledalca.

Gledališče Malibran je bilo zgrajeno po načrtih Tommasa Bezzija, na željo bratov Vincenza in Giovanni Carla Grimanija, na mestu, kjer je živel legendarni Marco Polo. Po požaru je bilo gledališče ponovno zgrajeno leta 1678 v času karnevala. Takoj je postalo glavni, najbolj razkošen in ekstravaganten oder v Benetkah. Prirejali so operne predstave, v katerih so nastopali slavni pevci, kot Margherita Durastanti, ki je bila glavna solistka med letoma 1709 in 1712, izvajali so koncerte skladateljev, kot so Carlo Francesco Pollatolo, Alessandro Scarlatti in Georg Friedrich Händel…

Program izleta:

Odhod avtobusa iz Ljubljane (parkirišče Dolgi most) ob 7.00 in ob 8.10 iz Kopra. Vožnja v Italijo z vmesnim postankom do Benetk. Sledi ladijski prevoz do središča mesta in ogled najpomembnejših znamenitosti; Markov trg s cerkvijo Svetega Marka, Doževa palača, most Rialto, številni trgi in tesne ulice… Po želji se lahko priključite organiziranemu kosilu. Ob 17.00 ogled baletne predstave Parsons Dance, Dance company v Teatru Malibran. Po predstavi vožnja z ladjico do parkirišča in povratek z avtobusom do Kopra in Ljubljane, kamor prispemo v večernih urah.

Cena: 95€

Cena vključuje: prevoz z modernim turističnim avtobusom, mestna taksa in parkirnine, 2 x vožnja z ladjico v Benetkah, vstopnica za baletno predstavo I. kategorije, vodenje turističnega vodnika z licenco GZS in organizacijo izleta.

Rok prijave: konec februarja, oziroma do zasedenosti mest

Minimalno število potnikov: 40

Splošna navodila in pogoji potovanja so sestavni del tega potovanja.

PRIJAVE in INFORMACIJE: Maona Piran, Cankarjevo nabrežje 7

GSM: 031 630 680, tel: 05 67345 20, elektronska pošta: maona@maona.siEvent Details