Select Page

Marko Črnčec Trio

May 21, 2016 @ 9:30 pm  —  May 22, 2016 @ 12:00am

Marko Črnčec: klavir, Fender Rhodes

Ricky Rodriguez: akustični & električni bas

Jonathan Barber: bobni

Marko Črnčec je eden najbolj priznanih sodobnih glasbenikov ter slovenskih “izvozov”. Na mednarodnem prizorišču je znan kot fenomenalen multi-instrumentalist, skladatelj, aranžer in producent, ki enostavno deluje po žanrih, zlasti v jazz in popularni glasbi. Trenutno živi in ustvarja v New Yorku.
Izdal je že tri albume kot vodja svojih zasedb. “Signature” ter
“Moral Interchange” sta oba izšla leta 2010 pri založbi B.A.S.E.;
njegov tretji album, “Devotion”, ki se ponaša z odlično NYC- zasedbo: Mark Shim (saksofon), Chris Tordini (kontrabas) in Justin Brown (bobni), je izšel pri Whirlwind Recordings, plodoviti ter priznani londonski založbi. Le-ta zgoščenka je bila izbrana med 20 najboljših jazz izdaj leta 2014 pri enem največjih medijev jazz glasbe All About Jazz!

V tem letu bo izšla že njegova četrta plošča z naslovom “Ruthenia”, ki je nekakšno posvetilo velikim ruskim skladateljem 20. stoletja. Gre za suito, ki je napisana za jazz kvartet, združen 11-članskim komornim orkestrom.

Marko je nastopal ali snemal z naslednjimi velikimi imeni glasbenega sveta: Bob Mintzer, Don Menza, Michael Phillip Mossman, Ron McClure, Luis Bonilla, Gary Chaffee, Damion Reid, Mark Shim, Chris Tordini, Justin Brown, Marco Minnemann, Stjepko Gut, Marcus Gilmore, Rudy Royston, Armando Gola, Suresh Talwalkar, Jonathan Powell, Chris Jennings, Kenny Grohowski, Gwen Hughes, Stefan Milenkovich, Boško Petrovič, in še bi lahko naštevali.Event Details