Select Page
Marko Črnčec Trio
From Saturday, May 21, 2016 7:30 pm To Saturday, May 21, 2016 10:00 pm Stjenkova ulica 1, Piran, Slovenia, 6330
15Attendees 32Interested 0Declined

Marko Črnčec Trio

Marko Črnčec: klavir Fender Rhodes

Ricky Rodriguez: akustični električni bas

Jonathan Barber: bobni

Marko Crncec je eden najbolj priznanih sodobnih glasbenikov ter slovenskih izvozov. Na mednarodnem prizorišcu je znan kot fenomenalen multiinstrumentalist skladatelj aranžer in producent ki enostavno deluje po žanrih zlasti v jazz in popularni glasbi. Trenutno živi in ustvarja v New Yorku.
Izdal je že tri albume kot vodja svojih zasedb. Signature ter
Moral Interchange sta oba izšla leta 2010 pri založbi B.A.S.E.
njegov tretji album Devotion ki se ponaša z odlicno NYC zasedbo: Mark Shim saksofon Chris Tordini kontrabas in Justin Brown bobni je izšel pri Whirlwind Recordings plodoviti ter priznani londonski založbi. Leta zgošcenka je bila izbrana med 20 najboljših jazz izdaj leta 2014 pri enem najvecjih medijev jazz glasbe All About Jazz

V tem letu bo izšla že njegova četrta plošča z naslovom Ruthenia ki je nekakšno posvetilo velikim ruskim skladateljem 20. stoletja. Gre za suito ki je napisana za jazz kvartet združen 11članskim komornim orkestrom.

Marko je nastopal ali snemal z naslednjimi velikimi imeni glasbenega sveta: Bob Mintzer Don Menza Michael Phillip Mossman Ron McClure Luis Bonilla Gary Chaffee Damion Reid Mark Shim Chris Tordini Justin Brown Marco Minnemann Stjepko Gut Marcus Gilmore Rudy Royston Armando Gola Suresh Talwalkar Jonathan Powell Chris Jennings Kenny Grohowski Gwen Hughes Stefan Milenkovich Boško Petrovic in še bi lahko naštevali.